Snygga träningstights

snygga leggings

Dessa snygga träningstights/leggings hittar du hos boohoo.com och blir dina för ca 175kr. Klicka här för att komma till leggingsen.

Dunjackor från Zalando

dunjackor från zalando// Här // Här // Här // Här //Här //

Laktosintolerans going glutenöverkänslighet

Herregud alltså.. För snart två år sedan fick jag en brutal magsmärta efter att ha ätit två Ben & Jerry’s(brownie smaken) och mådde så dåligt att jag häll på att spy.. Jag trodde direkt att jag plötsligt hade blivit laktosintolerant och bytte ut alla produkter som innehöll laktos mot laktosfria produkter.  Jag hade fortfarande problem med att äta bröd och proteinbars men trodde att detta var på grund av laktosen..

Nu, sedan jag börjat med en lågkolhydratkost har jag inte ätit någon glutan alls, fram tills igår när jag åt tre laktosfria proteinbars. Magsmärtorna var tillbaka och jag insåg att barsen innehöll ganska mycket gluten. Jag insåg även att glassen ja ätit innehåller gluten. När jag funderade ett tag insåg jag också att jag fått smärtor av pasta, fiber havregryn och ja, bröd.

Imorse var det första jag gjorde, på tom mage, att hälla i mig en proteinshake blandad med vanlig mjölk och vad hände? Ingenting. Så jag har spenderat alla dessa onödiga pengar på laktosfria produkter när jag inte ens varit laktosintolerant ifrån första början. Typiskt mig att ha sån tur..

Aja.. Strax bär det av till gymmet för ett axelpass.

Oh my god. It was about two years ago that i got really bad stomache aches after i had been eating two Ben & Jerry’s(the brownie flavor). I felt so sick that i almost threw up.. I instantly thought that i suddenly had got lactose intolerance and exchanged all products that contained lactose with lactose-free products. I still had problems eating bread and protein bars but i thought it was because of the lactose..

Now, since i started on a low carb diet i haven’t been eating any gluten at all, until yesterday when i had 3 lactose-free protein bars. The stomach aches were back and i realized that they contained a whole lot of gluten. I also realized that the ice cream i had been eating contains gluten as well. After a bit of thinking i also realized that i have been getting cramps from pasta, fiber oats and yeah, the bread.

The first thing i did this morning, on an empty stomach, was to mix a protein shake with regular milk. And what happen? Nothing! Soo.. I have been spending all this unnecessary money on lactose free products when i wasn’t even lactose intolerant from the beginning.. Typical me to have this kind of luck..

Oh well.. Soon it’s time to hit the gym for a shoulder workout.

wpid-20140727_113709.jpg

Powerwalk i solen

Hejsan! Jag kom precis in ifrån en 45 minuters promenad i solen. Vanligtvis brukar jag tycka att det är för varmt för att vara ute när vädret är såhär men idag fick jag en känsla om att idag var en bra dag för att gå utomhus.

Hello! I just got in from a 45 min walk in the sun. I usually think its to warm to be outside when the weather’s like this but today i got a feeling that today was a good day to walk outside.

wpid-img_20140726_152958.jpg

30 min ab workout

Som sagt tränades mage idag och gymmet var till min förvåning näsan tomt. Nog för att det brukar vara lugnt men klockan fem? En vardag? På friskis & svettis?

Under passets gång körde jag på 30 sek vila istället för 60-90 sek vila som vanligt. Detta gjorde att passet bara tog 30 minuter trots 8 övningar. Tidseffektivt!

Montain climbers 3×20

TRX-crunches 3×10

Sidoböj med hantel 3×20

Hanging knee raise 3×10

Bicycle crunches 3×20

Jackknifes 3×10

Russian twist 3×20

Plankan 35sek

Gymmet nästa

Nu bär det av till gymmet för ett litet eftermiddagspass. Magträningen blir idag och cardio får bli imorgon istället.

image

Varför aminosyror(BCAA)?

Som ni vet dricker jag aminosyror i samband med träning och tänkte berätta fördelarna med att ta dem. Vad är då aminosyror? Aminosyror är det som är proteinets byggstenar och protein vet vi ju alla är behövligt vid muskeluppbyggnad. Fördelen med aminosyror är att de är så pass ”förfinade” att kroppen tar upp de direkt. Du bör dock inte ha ätit något två timmar innan du dricker de eftersom detta saktar ned processen.

Jag dricker BCAA’s vilket är de grenade aminosyrorna och som är de viktigaste aminosyrorna vid tillverkning, underhåll och reparation av muskelvävnad. Dessa aminosyror finns även i kött, mjölk och ägg men som sagt tas kosttillskott upp snabbare.

Aminosyror hjälper även kroppen att stabilisera melatonin nivåerna. Melatonin är det som med hjälp av ljuskänslighet styr när på dagen vi ska vara pigga och när på dagen vi bli trötta.

Detta har jag upplevt genom att dricka aminosyror:
* Jag blir piggare
* Får bättre uthållighet under träningspassen
* Känner att kroppen återhämtar sig snabbare
* Jag får pump(när partiet man tränar känns uppblåst och fylls med blod) i musklerna snabbare. Dock är det delade meningar om hur viktig pump egentligen är. Men jag har märkt att de muskler som jag lättast får pump i är de som växer snabbast.

Jag använder Scivation Xtend som finns att köpa hos Gymgrossisten. Jag dricker dessa direkt vi uppvaknandet ca 30 min före frukost. Är jag vrålhungrig skippar jag aminosyrorna och går direkt på frukosten. Som sagt dricker jag även dessa under mina träningspass.

Har ni några frågor om det jag skrivit är det bara att kommentera.
.

Scivation Xtend BCAA aminosyror intra workout

Kokosgröt med nöt/fröblandning

Gröt:
2 ägg
1 dl kokosmjölk
1msk kokosmjöl

Värm allt i en kastrull på medelvärme under omrörning tills det får en grötig konsistens.

Tillbehör:
Kokosmjölk
Hasselnötter
Mandlar
Solroskärnor
Pumpakärnor
Linfrön
Gojibär
Upptinade blåbär

Grovhacka mandlar och hasselnötter och blanda sedan allt annat också.

Kokosgröt med nötmix och blåbär

Paleo LCHF musli

Kvällsmellisen

Kom hem sent efter att ha fixat lite grejer och eftersom jag inte orkar ställa mig och laga mat nu så fick det bli kvällsmellis istället för middag. Solroskärnor, pumpakärnor, linfrön, hasselnötter, mandlar och gojibär ovanpå kvarg med vaniljpulver och sukrin melis. Så gott!

LCHF mellanmål frukost
perfekt lchf frukost/mellis

Dagens ryggpass

Imorse tränade jag som sagt rygg. Dessa övningar gjorde jag:

Supermans
3×10

Marklyft
1 x 10 20kg
1 x 10 40kg
1 x 10 60kg

Sittande rodd
1 x 15 10kg
1 x 10 20 kg
2×8 30kg

Stående rodd m skivstång
4×8 25kg

Latsdrag
1 x 15 10kg
1 x 10 20 kg
2×8 30kg

Ryggrullningar i hypersträckgrejen(bild)
4×8 5kg

IMG_5882-2